tirsdag 12. januar 2016

Anbefales eller slaktes - Adam søker Eva

http://www.tvnorge.no/programmer/adam-s-ker-eva/adam-s%C3%B8ker-eva-1.33948
http://www.tvnorge.no/programmer/adam-s-ker-eva/adam-s%C3%B8ker-eva-1.33948
Inspirert av nakendatingen som de siste årene har blitt en trend i både USA og Europa, satt TV-Norge opp realityserien "Adam søker Eva" høsten 2015. I programmet blir to single sendt i land på en øde øy i Filippinene, i håp om å skape kjemi seg imellom og finne kjærligheten. Paret er "matchet" på forhånd, men i Adam søker Eva må de møtes helt uten identitetsmarkører, som klær sminke og smykker. Gjennom 6 episoder var målet at 18 single menn og kvinner skulle finne hverandre, og i løpet av to dager bestemme om de ville møtes igjen.

Adam søker Eva er et av mange sjekkeprogrammer som har gått på TV i Norge gjennom tidene, og det er klart at man må finne på nye settinger for sjekkeprogrammer, men her har virkelig produsenten nådd bunnen. Hensikten er å rive ned tabuen rundt nakenhet og møte et annet menneske helt "naturlig", men etter min mening har programmet den absolutte motsatte effekt. De færreste nordmenn føler seg komfortable og oppfører seg naturlig når de er helt nakne i møte med nye mennesker. Det vil derfor være veldig vanskelig å skape denne naturlige kjemien, i og med at man langt i fra oppfører seg som seg selv. Uannsett hvor hardt deltakerne prøver, utstråler majoriteten at dette er langt utenfor deres komfortsone. Dermed blir hensikten med programmet fullstendig ødelagt!

http://www.tvnorge.no/programmer/
adam-s-ker-eva/adam-s%C3%B8ker-eva-1.33948
TV-Norge skaper en slags spenning og nysgjerrighet blant seerne når de reklamerer for denne usensurerte nakendatingen, og det er jo ikke rart at man får lyst til å trykke seg innom kanalen for å ta en titt på hva som egentlig foregår på øyen i Filippinene. Men jeg kan garantere deg at det ikke vil gå mer enn fem minutter før du kan konkludere med at denne serien virkelig ikke har noe for seg. Da er spenningen med nakenheten borte, og samtalen mellom deltakerne er mildt sagt uinterressant å høre på. Her er nok deltakerne plukket ut kun fordi de er villige til å være nakne på TV, og ikke på grunn av sin spennende personlighet. Jeg er veldig overrasket over at voksne mennesker kan sette seg ned å skape noe som er så gjennomsyrende teit og tro at det vil engasjere noen andre enn pubertile tenåringer. Jeg håper sterkt og tror at dette var TV-Norges både første og siste sesong av Adam søker Eva på norsk TV!

Jeg velger derfor å gi programmet et klart terningkast 1!

     



Dersom du har lyst til å kaste bort halvannet minutt av livet ditt, kan du trykke på denne linken, der du finner dagbladets anmeldelse av programmet og en liten filmsnutt.